ÇORUM / MERKEZ - ŞEHİT MUSTAFA AVCU İMAM HATİP ORTAOKULU

SANAL TUR YAPIYORUZ...LİSELERİ TANIYORUZ....

KALİTE TAKİP SİSTEMİ ''AKADEMİK GELİŞİM, KARİYER PLANLAMA VE ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ALANI''

Meslek seçimi, insanın yaşamında çok önemli bir olaydır. Meslek seçerken insan kendine belli bir yaşam şekli ve belli bir çalışma ortamı seçmiş olur. İnsanın yetenek ve isteklerine uygun meslek seçmesi, hem bireyin mutluluğunu sağlaması, hem de ülke ekonomisine katkıda bulunması açısından çok önemlidir. Çünkü seçilen meslek, bireyin tüm yaşamını ve mutluluğunu etkiler.

Çevremizde işinden memnun olmayan, sık sık iş değiştiren, hangi işin, hangi eğitimi gerektirdiğini bilmeyen insan sayısının çok oluşu, meslek seçiminin birey ve toplum açısından taşıdığı önemi, bu yönlendirmede uzmana düşen görevin de önemini gösterir. Bu noktada öğrencileri doğru bilgilendirmek büyük önem taşımaktadır.

Yetişkinlerin çoğu, gence geleceği hakkında öğüt verme, iş veya meslek önerme konusunda kendini söz sahibi zanneder. Oysa gencin yetenek ve ilgilerini tam olarak tanımadan, ülkedeki çeşitli meslek dallarını, bunların özelliklerini ve koşullarını bilmeden, kimse gence meslek seçimi konusunda gerçek anlamda yardımcı olamaz.

Kariyer planlamanın en önemli aşamasında istediği mesleğe uygun bir lisede eğitim almaktır. Bu nedenlerden dolayı 8. sınıf öğrencilerimize rehberlik ve sosyal etkinlikler dersinde 2022-2023 eğitim öğretim yılında aşağıda verilen tarihlerde bu konularla ilgili çeşitli etkinlikler yapılmıştır. Ayrıca Nisan ayı “Kalite Takip Sistemi” faaliyetleri kapsamında öğrencilerimize istedikleri ve merak ettikleri okular için sanal tur etkinliği yapılmıştır.

12.12.2022(13. Hafta):   “Meslek Lokantası”

19.12.2022 (14. Hafta): “Adım Adım Hedefe”

20.02.2023 (20. Hafta): “Kariyerim. Amaçlarım, Beklentilerim”

20.02.2023 (21. Hafta): “Beklentilerim ve Amaçlarım Karşı Karşıya”

20.03.2023 (25. Hafta): “Uygun Lise Aranıyor”

20.03.2023( 26. Hafta): “Seçim Yolculuğum”

Okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Nurettin ADIKDI'ya emeklerinden ötürü teşekkür ediyoruz.

28-04-2023

Yayın: 28.04.2023 - Güncelleme: 28.04.2023 13:29 - Görüntülenme: 90